Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (Gilde International)

Kinderen, talen, culturen...

Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

In de kinderopvang neemt de gespecialiseerd pedagogisch medewerker de leiding. Van activiteiten bedenken tot het begeleiden van kinderen die extra begeleiding nodig hebben. In elke groep zitten namelijk altijd verschillende kinderen, waaronder bijvoorbeeld kinderen die ADHD, autisme of een ontwikkelingsachterstand hebben. Het is jouw taak om alle kinderen zo goed mogelijk te helpen en de zorg per kind af te stemmen.

Opleiding

De eerste 1,5 jaar is heel breed. Je krijgt allemaal onderdelen en vakken op niveau 4 van de uitstroomrichtingen: Manager Retail, Assistent-manager internationale handel, Manager Transport en Logistiek, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Leidinggevende international hospitality.

Je maakt kennis met de Nederlandse, Duitse en Belgische cultuur: De EURegio. En je dompelt je onder in de gebruiken van deze landen, door Nederlands, Duits en Engels te spreken en door in ieder land stage te lopen en gastlessen te volgen.

Als je bij Gilde International na 1,5 jaar kiest voor de richting Gespecialiseerd Medewerker Kinderopvang leer je werken met kinderen in de praktijk. Je kunt een voorkeur voor landen aangeven. En gaat dan aan de gang met levensechte opdrachten in Nederland, België of Duitsland. Gilde International kijkt of het mogelijk is om in jouw voorkeurslanden certificaten of diploma’s te behalen die internationaal erkend worden. Zo verstevig je jouw positie in het internationale werkveld.

De theorie wordt eerst op school getest met casussen. Je krijgt ook algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen. 

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
  • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Laaghuissingel 4
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 4 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2021-2022:

Lesgeld BOL

  • €1.216,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Kosten leermiddelen
Exclusief keuzedelen ongeveer €600,- in de eerste twee schooljaren. Exclusief aanschaf laptop. Middels diverse subsidiemogelijkheden worden jouw internationale stages vergoed. Hierdoor proberen we de kosten zoveel mogelijk te beperken. Kosten kunnen dus per jaar hoger/lager zijn.

 

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Flexibel
Flexibel
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Ondernemend
Ondernemend
Zelfstandig
Zelfstandig